Kebaikan Air Mineral

Jenis air yang paling popular ialah Air RO (Reverse Osmosis) dan Air Mineral. Jika dibandingkan, Air Mineral adalah yang terbaik dan disebabkan oleh itu Cuckoo hanya akan membekalkan air mineral berakali rendah kepada anda melalui penapis air Cuckoo.

Apakah kebaikan air mineral?

Kami akan menyenaraikan 5 kebaikan air mineral untuk pengetahuan anda.

  1. Menurunkan Berat Badan – Air mineral tidak mengandungi lemak dan kalori ini bermaksud dengan pengambilan air mineral, anda mampu mengawal pengambilan kalori dan ini dapat menurunkan berat badan anda.
  2. Menurunkan tekanan darah – Air mineral mengandungi magnesium yang berperanan menjaga tekanan darah anda dan ini mampu menjaga dan menurunkan tekanan darah anda.
  3. Menurunkan kolestrol – Air mineral mampu menurunkan kolestrol yang mana ianya merupakan punca kepada masalah jantung ini adalah kerana mineral seperti potassium dan magnesium mampu membantu fungsi jantung anda.
  4. Membantu pencernaan – Pencernaan kita akan menjadi lebih baik disebabkan oleh pengambilan air mineral. Ini disebabkan kandungan sulfat yang membantu pankreas untuk melepaskan enzim seperti amylase, protoase, dan lipase yang membantu pencernaan makanan dengan baik. Kadar sulfat rendah boleh menyebabkan kesihatan pencernaan terganggu, yang boleh menyebabkan sembelit.
  5. Menjaga kecantikan kulit – Air mineral membantu untuk memperkuat sel kenyal dan memperlambat pembentukan kerutan di kulit. Ianya dapat membantu kulit Anda tetap cantik dan kenyal. 
× WhatsApp Us!